Қазақстан Республикасы Үкіметінің 2024 жылғы 30 желтоқсандағы № 1134 қаулысымен бекітілген жұмысшы кәсіптер жылын өткізу жөніндегі іс-шаралар жоспарына сәйкес оқушылар кәсіптік бағдар беру жұмысы шеңберінде наубайханаға барды.
Экскурсияның мақсаты-нан өндіру процестері туралы білімдерін тереңдету, наубайхана жұмысын ұйымдастырумен танысу және наубайшы мамандығы туралы түсініктерін кеңейту.
Балалар кәсіби жабдықты көре алды, пештерді қарап шықты, қамыр илегіштің қарапайым ингредиенттерді ауа қамырына қалай айналдыратынын, нанның қалай қалыптасып, пісірілетінін білді.
Наубайшы Рчеулишвили Светлана Александровна қамыр илеуден бастап пештен қызғылт, қытырлақ нанға дейін жұмыстың барлық кезеңдері туралы егжей-тегжейлі айтып берді. Ол технологиялық процестерді ашып қана қоймай, оқушылардың барлық сұрақтарына жауап беріп, өз шеберлігінің құпияларымен бөлісті.
Экскурсия балаларға нанның құндылығын және наубайшы еңбегінің маңыздылығын түсінуге, сондай-ақ болашақта кәсіби таңдау туралы ойлауға көмектесті.
https://www.instagram.com/p/DHY73nQIXD9/?hl=ru